Höörs scoutkårs historik

Redan 1912 fanns det en scoutkår i höör men tyvärr finns det inga anteckningar från den tiden. Vi vet dock att Höör deltog i ett läger som anordnades för hela skåne 2012 vid ringsjön. Kåren dog troligen ut i brist på intresse av samhällets styrande män.

1926

Men intresset vaknade till liv igen 14 år senare. 8 januari 1926 bildades den nuvarande kåren av A. Schreiter som blev vår första kårchef.

Den 25 januari söktes och beviljades kårens tillträde i Sveriges Scoutförbund. Kåren var då 25 scouter och två ledare, första patrullen hette Björnen. De hade ingen lokal att ha sina möten i, utan fick hålla till skolans gymnastiksal. Vid vackert väder var man ute i Prästhagen (det som nu är Jeppavallen). 30 juni 1926 fick scouterna ett rum i gamla småskolan (Lindvallaskolan) och senare ett rum i källeren på Samrealskolan.

Höörs scoutkår var med i många tävlingar på den tiden och var alltid bland de första. Man hade även stora läger varje sommar, på den tiden cyklade eller vandrade man till lägerplatserna.

Erik Wallin tog över som kårchef i september 1926 men detta var bara tillfälligt till kåren hittat någon som ville bli det. Det blev jägmästare Per-Gunnar Arne som tog platsen som kårchef 1927.

1927

Valborgsmässoafton firades för första gången på
Gullingabacken, det var många människor som kom till platsen för att se vad scouterna hade att bjuda på.

Detta året hölls ett läger, nu vid Dagstorpssjön där 17 pojkar och två ledare deltog.

1929

1929 hölls ett sommarläger vid Råröd (Ringsjön), åtta scouter och en ledare deltog. Här tävlade man om Major Ståhls vandringspris, Höör kom tvåa i tävlingen.

Med 1929-års utgång avgick P.G. Arne som kårchef och ny kårchef blev Erik Wallin. Detta året hölls ett påskläger vid Stockamöllan.
Man tävlade om Major Ståhls vandringspris i orientering, Lund scoutkår vann priset, Höör kom trea i tävlingen.

1931

S.t Georgs dagen den 23 april 1931 firades i Lund med c.a 300 scouter som deltog. Man träffades vid domkyrkan och gick sedan fackeltåg till Katedralskolans gård, där rektor Josua Mjöberg höll ett tal.